Bergemmeloord logo Bergemmeloord
Maasstraat 4
8303LR Emmeloord
Nederland
Tel: 0031-527618682
  Home | Gereedschap | Collectie | Reparatie/Ond. | Contact | English
   
Machines welke onze collectie
mogen verlaten
     
T.H. Bergmann “Non Stop” 1956

Prijs € 1500,-
 
Een ander 60 jaar oude “Non-Stop” voetbalspel in deze ultieme staat zult u niet meer tegenkomen. De machine ziet er nog als nieuw uit. Werkt 100%. Volledig met de hand gemaakt. Met zijn mooie formaat van lxbxh 1200x500x940mm past deze in elke gameroom en zal zeker de aandacht trekken van uw gasten. Speel met je vrienden op deze verslavende machine.
Spelverloop:
na inworp van 5 eurocent klinkt een bel welke aangeeft dat het spel begint.
automatisch wordt een bal op het speelveld geworpen.
Daar het speelveld bol loopt zal de bal automatisch naar 1 van de doelen of hoek rollen.
zodra de bal in 1 van de hoeken komt wordt deze automatisch weer het speelveld ingeschoten.
Komt de bal bij 1 van de spelers dan kan de speler de bal richten en afschieten door middel van de drukknop op de shooter. Nadat een speler gescoord heeft wordt de bal automatisch weer in het spel gebracht. Het spel verlicht het aantal doelpunten welke gescoord zijn. Bij het einde van het spel klinkt weer de bel en het spel komt weer in ruststand. (meer informatie)
      bergmann_non-stop   bergmann_non-stop   bergmann_non-stop
     
     
     
Bally Hardbody 1987

Prijs 1100,-
  Een geweldige starter flipperkast. Dit is een solid state machine uit een geweldig tijdperk. Het heeft 1 van de betere speelvelden zonder Multi-ball.
Er zijn veel lastige shots die enige vaardigheid vereisen. Flipperkasten met een boven en onderspel hebben altijd een grote aantrekkingskracht. Ook de mogelijkheid om met de extra drukknoppen de bal in het spel te kunnen houden is een leuk item. Het geluid is goed aangepast aan het thema.
     bally hardbody bally hardbody bally hardbody
Bally Spacetime 1970

Prijs 680,-
  Deze EM uit begin jaren '70 is de versie voor de vierspeler van "Time Tunnel" die een verzamelaars item is vanwege de beperkte productieaantallen. Hij was ook te zien in een aflevering van "Happy Days" waarin Fonzie nog een andere high game scoorde op "Nip It" en verklaarde dat hij verslagen was ... en eiste dat Arnold een nieuwe machine zou krijgen. De nieuwe machine, die slechts kort te zien was, was de "Space Time". De meest intrigerende functie is de "Tijdtunnel" die zichtbaar is onder het speelveld en die de waarden verandert totdat de speler een doelwit raakt om de tunnel te stoppen, en die desbetreffende punten ontvangt. Met de juiste timing kun je leren om hem regelmatig op 5.000 punten te stoppen, wat bijdraagt aan je score. Maar het heeft ook een verscheidenheid aan doelen, het speelveld is er erg rijk aan gezien de leeftijd. De outlanes zijn te breed, wat bijdraagt aan de frustratie die het gevolg is van het spel, zelfs voor ervaren spelers. Ik heb er meer dan één van deze gezien met een post dat elke outlane gedeeltelijk blokkeert. Een geweldige EM, en zeker de moeite waard om toe te voegen aan je verzameling.
     bally spacetime bally spacetime bally spacetime
Bally firecracker 1971

Prijs 740,-
  Het zijn veel verschillende innovaties die in één spel zijn gestopt. De kick-back, de willekeurige bonus schaal, de extrabal mogelijkheid, de bonusscore, de stop, de gate welke de bliksem start om daarna de bal opnieuw in het spel te schieten om weer verder te spelen. Al deze dingen in een spel uit 1971, dat is fantastisch zeker als je het vergelijkt met andere flipperkasten uit die tijd. Het artwerk is echt grappig met verschillende foto's van mannen die vuurwerk gebruiken. De kopruit is erg leuk en grappig ook. De meeste delen zijn gekleurd in een lichtgeel met rood contrast. Alle onderdelen bij elkaar passen goed. In vergelijking met andere Em's kun je lang spelen en veel plezier hebben. De kopruit heeft een paar kleine beschadigingen maar de machine werkt perfect en ziet er geweldig uit.
     bally firecracker 1971 bally firecracker 1971 bally firecracker 1971
Williams Tri-zone 1979

Prijs 900,-
  Deze flipperkast valt gelijk op vanwege de mooie animatie op de spiegelende kopruit en de indeling van het speelveld. Als deze flipperkast goed afgesteld staat kan je bijna met 1 bal alle 4 de droptargets raken. Dit is mogelijk door de speciale hoek waarin deze targets staan. Een mooie en populaire flipperkast waar er in 1979 totaal 7250 van gebouwd zijn.
     williams_tri-zone_pinball williams_tri-zone_pinball williams_tri-zone_pinball
Gottlieb Super soccer 1975

Prijs € 820,-
  Het beste van deze kast is de animatie in de kopkast. De bonusballen die omhoog geschoten worden als gescoord wordt en welke na het spel retour komen zijn leuk om naar te kijken. De actie houdt je aandacht. 2 spinners midden op het speelveld die na een goed schot flink punten scoren. Het gat voor de bonus collect en de 3 bal instelling waarbij je bij de 2e bal dubbele bonus krijgt en met de 3e bal zelfs 3 dubbel. Ga je voor vrijspelen dan is het zaak om de verlichte special te raken. Het artwork is voor een Gottlieb kast wat mager.  
     Gottlieb super soccer pinball Gottlieb Super soccer pinball Gottlieb Super soccer pinball
Gottlieb Bonanza 1964

Prijs € 1450,-  
  Gottlieb "Bonanza" is een gezinsvriendelijke twee-speler flipperkast voor je gameroom. Gebaseerd op de langlopende tv-hit van 1959 tot 1973, staan op de kopruit deze "Bonanza vier mooie dames die naar de Ponderosa rijden en de Cartwright's zijn erg blij om ze te zien. Leuke afbeeldingen van de Cartwright-familie zijn volop aanwezig op het glas en het speelveld inclusief "Hoss" in het midden met twee pijlen door zijn hoed van 10 gallon. Dit is misschien de eerste flipperkast die direct na een tv-show is ontworpen.
Deze kast is volledig gereviseerd, overgespoten, en in een geweldige mooie staat gebracht. De kopruit heeft enkele stukjes waar de verf iets gescheurd is. Dit is echter niet hinderlijk. Het speelveld is zo goed als nieuw. Geweldig spel met een groot target in het midden van het speelveld waardoor de popbumpers goed tot hun recht komen.4 targets aan de zijkanten van het speelveld en in het midden de rollover schakelaar voor 100 punten.
Het geluid en het gevoel van een echte vintage flipperkast. Geen geluid maar een echte bel. Flipperkasten met een western thema zijn nog steeds heel actueel.
 
     gottlieb_bonanza_pinball gottlieb_bonanza_pinball gottlieb_bonanza_pinballgottlieb_bonanza_pinball
2 x Vintage Televisie TX1422A 1953

Prijs € 580,- p/st
 

zwart wit tv. Philips TX1422A uit 1953. Ook deze is geheel aangepast aan de huidige tijd. Deze retro televisie is omgebouwd met moderne elektronica. Bij deze TX1422A is er een LED scherm geplaatst met recente elektronica zodat deze weer oude televisie weer helemaal bij de tijd is. De techniek van nu met de uitstraling van de jaren 50. Aansluitingen zoals USB en HDMI zijn aanwezig. Ook kunt u een CI kaart plaatsen. Zo kunt u televisie of films vanaf een USB stick of uw computer direct afspelen.
Er is een nieuwe versterker en luidspreker ingebouwd zodat ook het volle geluid van deze televisie weer aanwezig is. Een afstandsbediening is aanwezig voor de bediening van de televisie. De kast is nog in een goede conditie.

Voor uw bedrijf of winkel heeft deze vintage televisie een geweldige uitstraling om bijvoorbeeld video’s of foto’s te laten zien, maar ook in de huiskamer of gameroom ingericht in de oude stijl komt deze antieke televisie goed tot zijn recht.
Afmetingen: bxhxd 49x47x49 cm

vintage_television_with_modern_electronics old_television_with_modern_electronics antique_television_with_modern_electronics