Bergemmeloord logo Bergemmeloord
Maasstraat 4
8303LR Emmeloord
Nederland
Tel: 0031-527618682
  Home | Gereedschap | Collectie | Reparatie/Ond. | Contact | English
   
Machines welke onze collectie
mogen verlaten
     
T.H. Bergmann “Non Stop” 1956

Prijs € 1500,-
 
Een ander 60 jaar oude “Non-Stop” voetbalspel in deze ultieme staat zult u niet meer tegenkomen. De machine ziet er nog als nieuw uit. Werkt 100%. Volledig met de hand gemaakt. Met zijn mooie formaat van lxbxh 1200x500x940mm past deze in elke gameroom en zal zeker de aandacht trekken van uw gasten. Speel met je vrienden op deze verslavende machine.
Spelverloop:
na inworp van 5 eurocent klinkt een bel welke aangeeft dat het spel begint.
automatisch wordt een bal op het speelveld geworpen.
Daar het speelveld bol loopt zal de bal automatisch naar 1 van de doelen of hoek rollen.
zodra de bal in 1 van de hoeken komt wordt deze automatisch weer het speelveld ingeschoten.
Komt de bal bij 1 van de spelers dan kan de speler de bal richten en afschieten door middel van de drukknop op de shooter. Nadat een speler gescoord heeft wordt de bal automatisch weer in het spel gebracht. Het spel verlicht het aantal doelpunten welke gescoord zijn. Bij het einde van het spel klinkt weer de bel en het spel komt weer in ruststand. (meer informatie)
      bergmann_non-stop   bergmann_non-stop   bergmann_non-stop
     
     
Williams high Speed 1986

Prijs € 2400,-

In de tijd dat deze flipperkast geproduceerd werd was Williams bijna failliet. Deze flipperkast werd zo populair dat deze Williams heeft gered. Qua spel is dit absoluut een van de beste flipperkasten die ooit geproduceerd zijn. De opzwepende muziek, snelle ballen en verlichting maakt dit een kast die elke keer vraagt om opnieuw een spel te spelen. Wat High Speed zo goed doet, is dat de regels logisch zijn en er verschillende shots nodig zijn om deze te voltooien. Het primaire doel is om het verkeerslicht van groen naar oranje in rood te veranderen, door het rode licht te gaan en uiteindelijk aan de politie te ontsnappen met de sirene van de politie. Het is erg vermakelijk en verveelt  nooit. De jackpot is om aan de politie te ontsnappen en wordt van spel naar spel overgedragen. Het is de kunst om zelf opzettelijk de multibal uit te breiden door de ramp-shot niet te schieten om zo de jackpot te verhogen. Al met al een van de beste games van eind jaren 80.

     Williams_high_speed williams_high_speed williams_high_speed
Bally six Sticks 1966

Prijs 800,-
Deze kast met de mogelijkheid om met 6 spelers te kunnen spelen was vanaf het begin gedoemd om te mislukken, met 5 ballen per speler, bij de 4e bal, vielen drie van de spelers in slaap en de andere drie vergaten welke speler waren ze? Toch is de kast een leuke kast geworden met zowel de kickback aan de linkerkant welke de bal terugschiet tot bovenin het speelveld en aan de rechterzijde de free ball gate. Zo had je aan beide zijden de mogelijkheid om een nieuwe bal te scoren.
     Williams_high_speed williams_high_speedwilliams_high_speed
     
Gottlieb Sinbad 1978

Prijs € 1200,-
Sinbad is een perfecte combinatie voor liefhebbers van drop targets en Gottlieb system 1 artwork. Hoewel het niet zoveel targets heeft als een spel als Countdown, heeft het wel een spinner en een linkerbaanschot voor bonusopbouw. De spelregels draaien om een eenvoudig bonusopbouw schema, maar het kan een hele uitdaging zijn om die bonus op te bouwen. Punten zitten allemaal in de vermenigvuldigers die worden behaald door in een bepaalde volgorde drop-targetbanken te raken. Iedereen die Sinbad kent, weet dat het grote voldoening schenkt om het witte dropdown-doel te nagelen nadat de gele, paarse en rode banken zijn gevallen. Tegelijkertijd is er geen grotere teleurstelling als de gele, paarse en rode banken geraakt zijn en de bal te verliezen voordat je de kans krijgt om de witte target omver te werpen en een flinke 5x vermenigvuldiger te scoren. De gameplay is eenvoudig maar erg leuk en echt verslavend. Heeft zeker dat "nog een spel" aantrekkingskracht, maar nogmaals, als je dit leest, zou je het er waarschijnlijk mee eens zijn dat de meeste machines dat doen! Geluid is standaard klokkenspel uit die tijd. Kunstwerk is geweldig. Kopruit is cool met de alomtegenwoordige rammenkop, alle personages, kromzwaards en vuur. Wat wil je nog meer? Wat het speelveld betreft, weet je dat de kunst goed is gedaan wanneer de dominante functie een close-up afbeelding van Sinbad's gezicht is en het er niet maf uitziet. Echt goed gedaan en gewoon leuk om naar te kijken. Voorzien van een nieuwe flippp PI-1X4 cpu en nieuwe speelveldruit.
     gottlieb_sinbad gottlieb_sinbadgottlieb_sinbad
Williams Rollergames 1990

Prijs € 2400,-
Het hoofdthema van deze kast komt van een serie uit 1989 welke maar kort op de televisie te zien is geweest maar pakt je gelijk. Geloof me, de muziek zal een tijdje in je hoofd blijven hangen, ook de teksten zoals “devistating” welke vanuit de serie genomen zijn. Dit spel is snel, heel snel - verrassend snel. De banen laten de bal echt vliegen. De terugslag in twee fasen voegt echt snelheid toe. Het heeft slechts één traditionele helling (de muur) en deze is niet gemakkelijk om te maken (alleen te raken met de rechter bovenflipper). De linkerbaan gevolgd door de helling doet sterk denken aan Star Trek's Piccard-manoeuvre. De helling kan de bal naar de linker inlane, rechter inlane, de rechter flipper of het slot verdelen. Over het slot gesproken, het effect van vergrendelde ballen die periodiek rond een draadvorm (en terug in het slot) worden afgevuurd - zoals skaters rond een ijsbaan. Zeer coole optie. De magnetische "Don't flip/flip" is ook heel mooi. Drie drop-targes, drie verschillende rijen stand-ups, rollover-rijstroken, een VUK ("The Pit"), een willekeurige haast ("Sudden Death") en een geweldige licht- en flitsershow dragen echt bij aan de "verslaving" van deze machine . Deze machine heeft veel weg van een andere Steve Ritchie-klassieker, "High Speed".
     williams_rollergames_1 williams_rollergames_2williams_rollergames_3
Bally Game Show 1990

Prijs € 2300,-  
  Het thema is een beetje aan de goedkope kant, maar het is goed uitgevoerd. De muziek past perfect bij het spel en het klinkt alsof het rechtstreeks uit een spelshow uit de jaren 80 komt. De call-outs zijn vermakelijk, Ga Keith McTeeth! Je hebt een nieuwe auto gewonnen, en dat is niet alles, een gratis ritje.... Het schot op de middelste helling is gemakkelijk meerdere keren achter elkaar te raken, maar een kleine misser zorgt er meestal voor dat de bal tussen de flippers vliegt. De schoten van orbit- en drop-targets zijn moeilijker te raken en zijn zeer bevredigend. De multi-ball met twee ballen is lastig en de jackpot (die in de loop van de tijd aan waarde verliest) is vrij niet eenvoudig te bereiken. Over het algemeen is dit een leuke machine met een interessant origineel thema. Solide speelspel met leuke items om voor te gaan. Dit is een snelle machine. Gewoon leuk om te spelen. 
     bally_game_show bally_game_showbally_game_show
Gottlieb Spinwheel 1966

Prijs 800,-
Het geluid is uitgevoerd met bellen in plaats van chimes. De lay-out van het speelveld is vrij typisch met drie pop-bumber-opstellingen. De vijf kick-out holes zijn leuk met bewegend spinlicht. De kickouts aan de zijkanten zorgen voor een snelle en interessante gameplay. Over het algemeen is deze tabel een bovengemiddelde. De draaiwielfunctie in de kopruit zorgt voor veel plezier, actie en scoren. Dit is een goed gezinsvriendelijk spel dat niet teleurstelt. Nog een ding. Zoals anderen al hebben gezegd, is dit spel beter wanneer het met andere spelers samen gespeeld wordt, voornamelijk vanwege de overdraagfuncties en het feit dat spin-wielscores de winnende score onder spelers zeer snel kunnen veranderen. Dit zorgt voor zeer spannende wedstrijden.
     Williams_high_speed williams_spinwheelwilliams_spinwheel
2 x Vintage Televisie TX1422A 1953

Prijs € 580,- p/st
 

zwart wit tv. Philips TX1422A uit 1953. Ook deze is geheel aangepast aan de huidige tijd. Deze retro televisie is omgebouwd met moderne elektronica. Bij deze TX1422A is er een LED scherm geplaatst met recente elektronica zodat deze weer oude televisie weer helemaal bij de tijd is. De techniek van nu met de uitstraling van de jaren 50. Aansluitingen zoals USB en HDMI zijn aanwezig. Ook kunt u een CI kaart plaatsen. Zo kunt u televisie of films vanaf een USB stick of uw computer direct afspelen.
Er is een nieuwe versterker en luidspreker ingebouwd zodat ook het volle geluid van deze televisie weer aanwezig is. Een afstandsbediening is aanwezig voor de bediening van de televisie. De kast is nog in een goede conditie.

Voor uw bedrijf of winkel heeft deze vintage televisie een geweldige uitstraling om bijvoorbeeld video’s of foto’s te laten zien, maar ook in de huiskamer of gameroom ingericht in de oude stijl komt deze antieke televisie goed tot zijn recht.
Afmetingen: bxhxd 49x47x49 cm

vintage_television_with_modern_electronics old_television_with_modern_electronics antique_television_with_modern_electronics