Bergemmeloord logo Bergemmeloord
Maasstraat 4
8303LR Emmeloord
Nederland
Tel: 0031-527618682
  Home | Gereedschap | Collectie | Reparatie/Ond. | Contact | English
   
Machines welke onze collectie
mogen verlaten
     
T.H. Bergmann “Non Stop” 1956

Prijs € 1500,-
 
Een ander 66 jaar oude “Non-Stop” voetbalspel in deze ultieme staat zult u niet meer tegenkomen. De machine ziet er nog als nieuw uit. Werkt 100%. Volledig met de hand gemaakt. Met zijn mooie formaat van lxbxh 1200x500x940mm past deze in elke gameroom en zal zeker de aandacht trekken van uw gasten. Speel met je vrienden op deze verslavende machine.
Spelverloop:
na inworp van 5 eurocent klinkt een bel welke aangeeft dat het spel begint.
automatisch wordt een bal op het speelveld geworpen.
Daar het speelveld bol loopt zal de bal automatisch naar 1 van de doelen of hoek rollen.
zodra de bal in 1 van de hoeken komt wordt deze automatisch weer het speelveld ingeschoten.
Komt de bal bij 1 van de spelers dan kan de speler de bal richten en afschieten door middel van de drukknop op de shooter. Nadat een speler gescoord heeft wordt de bal automatisch weer in het spel gebracht. Het spel verlicht het aantal doelpunten welke gescoord zijn. Bij het einde van het spel klinkt weer de bel en het spel komt weer in ruststand. (meer informatie)
      bergmann_non-stop   bergmann_non-stop   bergmann_non-stop
     
     
Data East Royal Rumble  1994

Prijs 3900,-
In de “Royal Rumble” zit heel veel gameplay, Het is gek dat niet meer mensen dit spel kennen. Je wordt er misschien niet verliefd op in de eerste 10 games, maar daarna leer je waar je op moet schieten en dat die schoten behoorlijk zwaar zijn. Data East deed absoluut alles voor de audio. De meeste spellen hebben 3-5 verschillende liedjes of muziek. Deze heeft er minimaal 9, één voor elke worstelaar. Het bovenste speelveld is een toegevoegde bonus, hij heeft een shaker-motor, 2 hellingen, twee verschillende paden naar het bovenste speelveld en zeer mooie DMD-displays tijdens het spel. Er zijn ook 3 verschillende modi waarin je de flippers in een ander deel van het spel gebruikt. De video-worstelmodus, de stoel bashing-modus en de tag-modus. 2 van die 3 moet je doen terwijl je het spel speelt en probeert de ballen op het speelveld te houden. De pandemonium waarin elke vergrendelde bal in het bovenste speelveld een andere bal van onderaf aan het spel toevoegt. Je kunt op deze manier maximaal 5 extra ballen toevoegen. Dit was de poging van de flipperkastmakers om steeds meer worstelaars te simuleren die van buitenaf in de ring kwamen. In de doink-modus verstopt doink zich elke keer op een andere plek en moet je binnen 20 seconden de juiste plek vinden om hem te lokaliseren. Het is moeilijk omdat je nooit weet in welke van de 4 gaten hij zich verstopt. gewoon wat flipperen zou moeten zijn, en dat is leuk. Als je het spel speelt, kun je het beste ontspannen en er een beetje om lachen.
     data_east_royal_rumble data_east_royal_rumble playfielddata_east_royal_rumble frontdata_east_royal_rumble left
Stern Striker Xtreme 2000

Prijs 3400,-
Ook als je geen grote voetbalfan bent kun je van deze flipperkast genieten. De regels zijn eenvoudig en de kast is voor zowel de beginner als de ervaren speler uitdagend. De droptargets worden steeds moeilijker om te schieten naarmate de score hoger wordt. Om de bal in de bovenste baan te schieten is een magnetische pin geplaatst die je tijd geeft om goed te richten. Toch blijft het moeilijk om op deze manier de ballen te vergrendelen voor een 4 bal multibal. Gooaaall van de journalist is een slogan die je graag hoort. Probeer alle landen te verslaan
     stern_striker_xtreme stern_striker_xtremestern_striker_xtremestern_striker_xtreme
Williams Hurricane
1991

Prijs  € 3500,-
Aangezien dit de derde en laatste machine in de achtbaantrilogie is, heeft de Williams Hurricane veel te bieden, zowel de Comet als Cyclone zijn geweldige games. De multi-ball die de andere 2 missen, is de belangrijkste scorefunctie in Hurricane. Hoewel Hurricane een DMD-spel uit de jaren 90 is, is de rule set eenvoudiger dan veel games uit hetzelfde tijdperk. Bij deze game draait het verfrissend om scoren in plaats van om het voltooien van 20 verschillende modi. De baltijden zijn vaak erg kort en het kan een hele uitdaging zijn om 50 miljoen op deze machine te krijgen. De Hurricane Ramp is een geweldig schot om te raken en de lange helling is zeker de gimmick van deze machine. De helling keer op keer raken in multi-ball is het geheim van hoge scores. De Clown Time"-frenzy-modus is ook geweldig om veel punten te verzamelen, maar het is niet zo bruikbaar als de ramp tijdens multi-ball, omdat het een getimede modus is. Al met al is dit een leuke machine met een coole speelveldlay-out, interessant speelgoed, en een geweldige "nog één game"-sfeer.
     williams_hurricane williams_hurricanewilliams_hurricanewilliams_hurricane
Bally six Sticks 1966

Prijs 800,-
Deze kast met de mogelijkheid om met 6 spelers te kunnen spelen was vanaf het begin gedoemd om te mislukken, met 5 ballen per speler, bij de 4e bal, vielen drie van de spelers in slaap en de andere drie vergaten welke speler waren ze? Toch is de kast een leuke kast geworden met zowel de kickback aan de linkerkant welke de bal terugschiet tot bovenin het speelveld en aan de rechterzijde de free ball gate. Zo had je aan beide zijden de mogelijkheid om een nieuwe bal te scoren.
     Williams_high_speed williams_high_speedwilliams_high_speed
     
Gottlieb Spinwheel 1966

Prijs 800,-
Het geluid is uitgevoerd met bellen in plaats van chimes. De lay-out van het speelveld is vrij typisch met drie pop-bumber-opstellingen. De vijf kick-out holes zijn leuk met bewegend spinlicht. De kickouts aan de zijkanten zorgen voor een snelle en interessante gameplay. Over het algemeen is deze tabel een bovengemiddelde. De draaiwielfunctie in de kopruit zorgt voor veel plezier, actie en scoren. Dit is een goed gezinsvriendelijk spel dat niet teleurstelt. Nog een ding. Zoals anderen al hebben gezegd, is dit spel beter wanneer het met andere spelers samen gespeeld wordt, voornamelijk vanwege de overdraagfuncties en het feit dat spin-wielscores de winnende score onder spelers zeer snel kunnen veranderen. Dit zorgt voor zeer spannende wedstrijden.
     Williams_high_speed williams_spinwheelwilliams_spinwheel
Vintage Televisie TX1422A 1953

Prijs € 580,-
 

zwart wit tv. Philips TX1422A uit 1953. Ook deze is geheel aangepast aan de huidige tijd. Deze retro televisie is omgebouwd met moderne elektronica. Bij deze TX1422A is er een LED scherm geplaatst met recente elektronica zodat deze weer oude televisie weer helemaal bij de tijd is. De techniek van nu met de uitstraling van de jaren 50. Aansluitingen zoals USB en HDMI zijn aanwezig. Ook kunt u een CI kaart plaatsen. Zo kunt u televisie of films vanaf een USB stick of uw computer direct afspelen.
Er is een nieuwe versterker en luidspreker ingebouwd zodat ook het volle geluid van deze televisie weer aanwezig is. Een afstandsbediening is aanwezig voor de bediening van de televisie. De kast is nog in een goede conditie.

Voor uw bedrijf of winkel heeft deze vintage televisie een geweldige uitstraling om bijvoorbeeld video’s of foto’s te laten zien, maar ook in de huiskamer of gameroom ingericht in de oude stijl komt deze antieke televisie goed tot zijn recht.
Afmetingen: bxhxd 49x47x49 cm

vintage_television_with_modern_electronics old_television_with_modern_electronics antique_television_with_modern_electronics
     
toverlantaarn Optica

Prijs € 350,-
 

De toverlantaarn op bijgaande foto’s is zo rond 1930 gebruikt in een kleine bioscoop om in de pauze de reclames te tonen. Deze is nu uitgevoerd met een moderne standaard zodat deze goed tot zijn recht komt in een modern interieur of gameroom. Inclusief 2 reclame dia’s. lengte 65, hoogte 95cm

toverlantaarn, magic_lantern toverlantaarn, magic_lantern toverlantaarn, magic lantern
 
toverlantaarn klein

Prijs € 160,-
 

Deze toverlantaarn is rond 1900 gebouwd en was vroeger met kaarsen uitgevoerd.
Hij is omgebouwd met een led lamp welke duidelijk meer projectie geeft als met de kaars.
Met de nieuwe moderne standaard is het een leuk en decoratief object geworden welke goed in een modern interieur of gameroom past. Inclusief een aantal dia’s. lengte 30, hoogte 80cm

toverlantaarn, magic_lantern toverlantaarn, magic_lantern toverlantaarn, magic lantern