Bergemmeloord logo Bergemmeloord
Maasstraat 4
8303LR Emmeloord
Nederland
Tel: 0031-527618682
  Home | Gereedschap | Collectie | Reparatie/Ond. | Contact | English
   
Machines welke onze collectie
mogen verlaten
     
T.H. Bergmann “Non Stop” 1956

Prijs € 1500,-
 
Een ander 60 jaar oude “Non-Stop” voetbalspel in deze ultieme staat zult u niet meer tegenkomen. De machine ziet er nog als nieuw uit. Werkt 100%. Volledig met de hand gemaakt. Met zijn mooie formaat van lxbxh 1200x500x940mm past deze in elke gameroom en zal zeker de aandacht trekken van uw gasten. Speel met je vrienden op deze verslavende machine.
Spelverloop:
na inworp van 5 eurocent klinkt een bel welke aangeeft dat het spel begint.
automatisch wordt een bal op het speelveld geworpen.
Daar het speelveld bol loopt zal de bal automatisch naar 1 van de doelen of hoek rollen.
zodra de bal in 1 van de hoeken komt wordt deze automatisch weer het speelveld ingeschoten.
Komt de bal bij 1 van de spelers dan kan de speler de bal richten en afschieten door middel van de drukknop op de shooter. Nadat een speler gescoord heeft wordt de bal automatisch weer in het spel gebracht. Het spel verlicht het aantal doelpunten welke gescoord zijn. Bij het einde van het spel klinkt weer de bel en het spel komt weer in ruststand. (meer informatie)
      bergmann_non-stop   bergmann_non-stop   bergmann_non-stop
     
     
Bally Big Day 1964

Prijs 800,- gereserveerd
De art op "BIG DAY" is echt prachtig. Mooie kleuren, mooie tekening! Een kast die meteen de aandacht trekt. Big Day is een moeilijk te bespelen kast, je doel is om alle nummers af te schieten zodat alle clowns oplichten en dan de “special” te bereiken. Dit was een van de eerste kasten die in licentie in Duitsland geproduceerd is. Deze kast is geheel in led uitgevoerd zodat de kleuren nog beter uit komen.
     bally_big_day bally_big_daybally_big_day
Bally six Sticks 1966

Prijs 800,-
Deze kast met de mogelijkheid om met 6 spelers te kunnen spelen was vanaf het begin gedoemd om te mislukken, met 5 ballen per speler, bij de 4e bal, vielen drie van de spelers in slaap en de andere drie vergaten welke speler waren ze? Toch is de kast een leuke kast geworden met zowel de kickback aan de linkerkant welke de bal terugschiet tot bovenin het speelveld en aan de rechterzijde de free ball gate. Zo had je aan beide zijden de mogelijkheid om een nieuwe bal te scoren.
     Williams_high_speed williams_high_speedwilliams_high_speed
     
Williams F14-Tomcat
1987

Prijs € 2700,-
  Geweldig snel spel. Geweldige lichtshow. Schreeuwende Russische gevechtspiloot. Vier flippers op een smal speelveld. Translite met gigantische F-14. Schreeuwende snelle terugslag. Beoordeel deze flipper niet op het eerste gezicht. In tegenstelling tot de meeste spellen die tijd nodig hebben om erachter te komen wat je doel is, moet je in dit spel uitzoeken waar je NIET moet mikken en welke doelen het risico niet waard zijn. Dit is een geweldige flipperkast; schiet, reageer en scoor met geweldige audio- en visuele beloningen voor goede schoten. Het uiterlijk van het spel, dat een fantastisch uitziend speelveld heeft en waar zoveel gebeurt. Kopruit ziet er prachtig uit, het geluid past goed bij het snelle spel en de ronddraaiende zwaailichten passen perfect bij dit spel. F-14 speelt extreem snel, heeft een geweldige multi-ball-reeks en geweldige attractiefuncties, waaronder de roterende lichten bovenop het spel.
   williams_f14-tomcat williams-f14-tomcatwilliams_f14-tomcat
Williams Highspeed 1987

Prijs € 2700,-
In de tijd dat deze flipperkast geproduceerd werd was Williams bijna failliet. Deze flipperkast werd zo populair dat deze Williams heeft gered. Qua spel is dit absoluut een van de beste flipperkasten die ooit geproduceerd zijn. De opzwepende muziek, snelle ballen en verlichting maakt dit een kast die elke keer vraagt om opnieuw een spel te spelen. Wat High Speed zo goed doet, is dat de regels logisch zijn en er verschillende shots nodig zijn om deze te voltooien. Het primaire doel is om het verkeerslicht van groen naar oranje in rood te veranderen, door het rode licht te gaan en uiteindelijk aan de politie te ontsnappen met de sirene van de politie. Het is erg vermakelijk en verveelt nooit. De jackpot is om aan de politie te ontsnappen en wordt van spel naar spel overgedragen. Het is de kunst om zelf opzettelijk de multibal uit te breiden door de ramp-shot niet te schieten om zo de jackpot te verhogen.
Al met al een van de beste games van eind jaren 80.
     williams_highspeed williams_highspeedwilliams_highspeed
Williams Tri Zone 1979

Prijs 1500,-
Deze flipperkast valt gelijk op vanwege de mooie animatie op de spiegelende kopruit en de indeling van het speelveld. Als deze flipperkast goed afgesteld staat kan je bijna met 1 bal alle 4 de droptargets raken. Dit is mogelijk door de speciale hoek waarin deze targets staan. Een mooie en populaire flipperkast waar er in 1979 totaal 7250 van gebouwd zijn.
     williams_tri_zone williams_tri_zonewilliams_tri_zone
Gottlieb Spinwheel 1966

Prijs 800,-
Het geluid is uitgevoerd met bellen in plaats van chimes. De lay-out van het speelveld is vrij typisch met drie pop-bumber-opstellingen. De vijf kick-out holes zijn leuk met bewegend spinlicht. De kickouts aan de zijkanten zorgen voor een snelle en interessante gameplay. Over het algemeen is deze tabel een bovengemiddelde. De draaiwielfunctie in de kopruit zorgt voor veel plezier, actie en scoren. Dit is een goed gezinsvriendelijk spel dat niet teleurstelt. Nog een ding. Zoals anderen al hebben gezegd, is dit spel beter wanneer het met andere spelers samen gespeeld wordt, voornamelijk vanwege de overdraagfuncties en het feit dat spin-wielscores de winnende score onder spelers zeer snel kunnen veranderen. Dit zorgt voor zeer spannende wedstrijden.
     Williams_high_speed williams_spinwheelwilliams_spinwheel
Vintage Televisie TX1422A 1953

Prijs € 580,-
 

zwart wit tv. Philips TX1422A uit 1953. Ook deze is geheel aangepast aan de huidige tijd. Deze retro televisie is omgebouwd met moderne elektronica. Bij deze TX1422A is er een LED scherm geplaatst met recente elektronica zodat deze weer oude televisie weer helemaal bij de tijd is. De techniek van nu met de uitstraling van de jaren 50. Aansluitingen zoals USB en HDMI zijn aanwezig. Ook kunt u een CI kaart plaatsen. Zo kunt u televisie of films vanaf een USB stick of uw computer direct afspelen.
Er is een nieuwe versterker en luidspreker ingebouwd zodat ook het volle geluid van deze televisie weer aanwezig is. Een afstandsbediening is aanwezig voor de bediening van de televisie. De kast is nog in een goede conditie.

Voor uw bedrijf of winkel heeft deze vintage televisie een geweldige uitstraling om bijvoorbeeld video’s of foto’s te laten zien, maar ook in de huiskamer of gameroom ingericht in de oude stijl komt deze antieke televisie goed tot zijn recht.
Afmetingen: bxhxd 49x47x49 cm

vintage_television_with_modern_electronics old_television_with_modern_electronics antique_television_with_modern_electronics
     
toverlantaarn Optica

Prijs € 350,-
 

De toverlantaarn op bijgaande foto’s is zo rond 1930 gebruikt in een kleine bioscoop om in de pauze de reclames te tonen. Deze is nu uitgevoerd met een moderne standaard zodat deze goed tot zijn recht komt in een modern interieur of gameroom. Inclusief 2 reclame dia’s. lengte 65, hoogte 95cm

toverlantaarn, magic_lantern toverlantaarn, magic_lantern toverlantaarn, magic lantern
 
toverlantaarn klein

Prijs € 160,-
 

Deze toverlantaarn is rond 1900 gebouwd en was vroeger met kaarsen uitgevoerd.
Hij is omgebouwd met een led lamp welke duidelijk meer projectie geeft als met de kaars.
Met de nieuwe moderne standaard is het een leuk en decoratief object geworden welke goed in een modern interieur of gameroom past. Inclusief een aantal dia’s. lengte 30, hoogte 80cm

toverlantaarn, magic_lantern toverlantaarn, magic_lantern toverlantaarn, magic lantern