Bergemmeloord logo Bergemmeloord
Maasstraat 4
8303LR Emmeloord
Nederland
Tel: 0031-527618682
  Home | Gereedschap | Voorraad | Reparatie/Ond. | Contact | English
   
Machines te koop
     
T.H. Bergmann “Non Stop” 1956

Prijs € 1500,-
 
Een ander 60 jaar oude “Non-Stop” voetbalspel in deze ultieme staat zult u niet meer tegenkomen. De machine ziet er nog als nieuw uit. Werkt 100%. Volledig met de hand gemaakt. Met zijn mooie formaat van lxbxh 1200x500x940mm past deze in elke gameroom en zal zeker de aandacht trekken van uw gasten. Speel met je vrienden op deze verslavende machine.
Spelverloop:
na inworp van 5 eurocent klinkt een bel welke aangeeft dat het spel begint.
automatisch wordt een bal op het speelveld geworpen.
Daar het speelveld bol loopt zal de bal automatisch naar 1 van de doelen of hoek rollen.
zodra de bal in 1 van de hoeken komt wordt deze automatisch weer het speelveld ingeschoten.
Komt de bal bij 1 van de spelers dan kan de speler de bal richten en afschieten door middel van de drukknop op de shooter. Nadat een speler gescoord heeft wordt de bal automatisch weer in het spel gebracht. Het spel verlicht het aantal doelpunten welke gescoord zijn. Bij het einde van het spel klinkt weer de bel en het spel komt weer in ruststand. (meer informatie)
      bergmann_non-stop   bergmann_non-stop   bergmann_non-stop
     
     
Gottlieb Spin Wheel 1968

Prijs € 700,-    ( verhuurd)
  De Spin wheel op de glasplaat is de basis van deze machine, deze kan de score voor een groot deel bepalen. Heb je geluk heb je meteen 400 punten verdiend. De 5 kick-out gaten, en de 2 aan de zijkant geven deze flipperkast de extra details voor een mooie flipperkast. Hij speelt vlot. Aan de linkerkant heeft deze flipperkast wat beschadigingen. Speelveld en glasplaat zijn nog erg mooi. 
 spin wheel gottlieb gottlieb spin wheel spin wheel gottlieb
Bally Vector 1982

Prijs € 1700,-   (verhuurd) 
  De Bally Vector met de dubbele kopruit en het kleurrijke ontwerp maken deze kast uit de 80er jaren een verzamelstuk. Geleid door de PAC “Play analysis computer” stem ben je klaar voor je plan voor je aanval op het spel Vector. eenmaal binnen via de vector scan welke je snelheid meet kun je gaan voor multibal.
Ik denk dat de "eigenaardigheid" het belangrijkste is van de 6 "verdediger" droptargets. Droptargets hebben meestal iets achter zich maar in Vector worden ze gebruikt als stand-alone "verdedigers" die de toegang tot de oprit blokkeren. Zodra je ze hebt leeggemaakt, zegt Vector dat "Defenders down zijn!" Dit betekent dat je op de oprit kunt schieten om de bal te vergrendelen (voor multiball). De vele moeilijke shots en de vele droptargets maken het spel zo dat het niet verveeld. De computerstem met de diverse verschillende opmerkingen zijn uniek voor die tijd. De kast is volledig nagekeken, schoongemaakt, bijgewerkt en voorzien van nieuwe rubbers. Klaar voor weer vele jaren plezier. voor spelaanwijzing ( engels) klik hier
 
 bally_vector_flipperkast bally_vector_flipperkast bally_vector_flipperkast
     
Bally Hardbody 1987

Prijs € 900,-  
  Een geweldige starter flipperkast. Dit is een solid state machine uit een geweldig tijdperk. Het heeft 1 van de betere speelvelden zonder Multi-ball.
Er zijn veel lastige shots die enige vaardigheid vereisen. Flipperkasten met een boven en onderspel hebben altijd een grote aantrekkingskracht. Ook de mogelijkheid om met de extra drukknoppen de bal in het spel te kunnen houden is een leuk item. Het geluid is goed aangepast aan het thema.
 
     Bally Hardbody pinball Bally Hardbody pinball Bally Hardbody pinball
Gottlieb Super soccer 1975

Prijs € 750,-
  Het beste van deze kast is de animatie in de kopkast. De bonusballen die omhoog geschoten worden als gescoord wordt en welke na het spel retour komen zijn leuk om naar te kijken. De actie houdt je aandacht. 2 spinners midden op het speelveld die na een goed schot flink punten scoren. Het gat voor de bonus collect en de 3 bal instelling waarbij je bij de 2e bal dubbele bonus krijgt en met de 3e bal zelfs 3 dubbel. Ga je voor vrijspelen dan is het zaak om de verlichte special te raken. Het artwork is voor een Gottlieb kast wat mager.  
     Gottlieb super soccer pinball Gottlieb Super soccer pinball Gottlieb Super soccer pinball
Bally Jolly Roger 1967

Prijs € 450,-  
  In de jaren 60 heeft deze kast in een bruin cafe gestaan, de vrolijke kleuren kwamen in die tijd niet overeen met de stijl van het cafe en de eigenaar heeft de kast voorzien van bruin plakplastic. Dit gebeurde veel in die jaren. De kast speelt goed en speelveld en kopkast zien er nog goed uit voor een kast van 52 jaar uit. De kast blijft een uitdaging,mede door de kleine flippers en de moeilijke shots.
 
     Bally joly roger pinball Bally jolly rogerpinball Bally Jolly Roger pinball
Gottlieb Bonanza 1964

Prijs € 1450,-  
  Gottlieb "Bonanza" is een gezinsvriendelijke twee-speler flipperkast voor je gameroom. Gebaseerd op de langlopende tv-hit van 1959 tot 1973, staan op de kopruit deze "Bonanza vier mooie dames die naar de Ponderosa rijden en de Cartwright's zijn erg blij om ze te zien. Leuke afbeeldingen van de Cartwright-familie zijn volop aanwezig op het glas en het speelveld inclusief "Hoss" in het midden met twee pijlen door zijn hoed van 10 gallon. Dit is misschien de eerste flipperkast die direct na een tv-show is ontworpen.
Deze kast is volledig gereviseerd, overgespoten, en in een geweldige mooie staat gebracht. De kopruit heeft enkele stukjes waar de verf iets gescheurd is. Dit is echter niet hinderlijk. Het speelveld is zo goed als nieuw. Geweldig spel met een groot target in het midden van het speelveld waardoor de popbumpers goed tot hun recht komen.4 targets aan de zijkanten van het speelveld en in het midden de rollover schakelaar voor 100 punten.
Het geluid en het gevoel van een echte vintage flipperkast. Geen geluid maar een echte bel. Flipperkasten met een western thema zijn nog steeds heel actueel.
 
     gottlieb_bonanza_pinball gottlieb_bonanza_pinball gottlieb_bonanza_pinballgottlieb_bonanza_pinball
Williams Hot Tip 1977

Prijs € 815,-  
  Deze flipperkast is het eerste elektronische spel van Williams. Het ontwerp is geweldig, het speelveld is mooi, de kopruit is prachtig retro en komisch, en de tekening op de kast is eenvoudig maar effectief. De audio is het beste deel van het spel. Aan het begin van elk spel klinken de gonggeluiden "William Tell Overture". Aan het einde van een spel (ervan uitgaande dat je de hoogste score of wedstrijd niet hebt gehaald) speel je het spelgongspel “Goodnight ladies. Als de speler de hoogste score verslaat, speelt de game de "1812 Overture". Alles gedaan met 4 klokken. Hoewel de nummers enigszins vals zijn klinkt het toch best cool! Tijdens het reguliere scoren, geeft een blanco score reel een EM-geluid aan het spel. Het spel is snel, maar gecontroleerd, zelfs met één popbumper. Het is absoluut noodzakelijk dat de droptargets op de juiste manier functioneren voor dit spel, want bijna alle spelregels zijn erop gebaseerd, dit maakt de spelregels een beetje oppervlakkig, maar eerlijk gezegd zijn ze niet "ondieper" dan andere spellen uit dit tijdperk. De captive-bal is leuk, kent minder punten toe voor zwakkere hits en meer punten voor sterkere, en de spinner is een bevredigend schot. Het unieke thema en de prachtige geluiden van dit spel maken het een solide keuze voor iemands gameroom. De kopruit is een beetje bijgewerkt. De kast en alle elektronica zijn volledig gereviseerd.
 
     williams_hot_tipl williams_hot_tip_playfield williams_hot_tip_backbox
Vintage Televisie 14TX120U 1955

Prijs € 630,-
  zwart wit tv. Philips 14TX120U uit 1955.

Deze vintage televisie is omgebouwd met moderne electronica. Bij deze antieke televisie is er een LED scherm geplaatst met recente elektronica zodat deze weer oude televisie weer helemaal bij de tijd is. De techniek van nu met de uitstraling van de jaren 50. Aansluitingen zoals USB en HDMI zijn aanwezig. Ook kunt u een CI kaart plaatsen. Zo kunt u televisie of films vanaf een USB stick of uw computer direct afspelen.
Er is een nieuwe versterker en luidspreker ingebouwd zodat ook het volle geluid van deze televisie weer aanwezig is. Een afstandsbediening is aanwezig voor de bediening van de televisie. De kast is nog in een goede conditie.

Voor uw bedrijf of winkel heeft deze vintage televisie een geweldige uitstraling om bijvoorbeeld video’s of foto’s te laten zien, maar ook in de huiskamer of gameroom ingericht in de oude stijl komt deze antieke televisie goed tot zijn recht.

Afmetingen: bxhxd 50x44x50 cm
antieke_televisie_met_moderne_electronica vintage_televisie_met_moderne_electronica oude_televisie_met_moderne_electronica
     
United Bankpool 1964

Prijs €  1450,-
  Vanuit Amerika hebben we uit een container een oude machine binnengekregen

Dit spel van de firma "United" heet Bankpool.

Zie ook bij restauraties voor de volledige beschrijving.
united bankpoolunited bankpool